Lijdend aan Scoliose in Bodegraven?

 scoliosezorg wordt geholpen door chiropractische zorg

Scoliose behandelen in Bodegraven , scoliose is een verkromming van de wervelkolom.


WAT IS EEN SCOLIOSE in Bodegraven ?

De niet-medische term voor scoliose, een kromme rug, maakt in één klap duidelijk wat een scoliose is. Bij een scoliose is de wervelkolom (ruggengraat) zijdelings verkromd. 4% van de mensen heeft het en toch is het een vrij onbekende vorm van rugpijn.

Als de wervelkolom naar één kant kromgroeit, met dus één bocht, spreekt men van een C-vormige verkromming. Als de wervelkolom naar twee kanten kromgroeit, en dus twee bochten heeft, spreekt men over een S-vormige verkromming.

Vaak draait de wervelkolom ook nog eens om haar as (torsie-scoliose), daardoor ontstaat op borsthoogte aan de rugkant een bolling, oftewel een bochel (gibbus).

Een scoliose kan pijn in je rug geven, met name wanneer je voorover buigt.


Welke klachten/aandoeningen kun je nog meer hebben wanneer je een scoliose hebt?

  • Een gekanteld bekken.
  • Ongelijke benen.
  • Hoofdpijn.
  • Uitstralende pijn naar je benen.
  • Vermoeidheid door verminderde longfunctie.

Overigens hoeft een scoliose niet per se klachten te geven. Zeker bij kinderen zijn er in de regel zelfs helemaal geen klachten. Dat neemt niet weg dat bij kinderen behandeling wel nodig is, om klachten in de toekomst te voorkomen.

Hoe eerder je een scoliose ontdekt, hoe beter de behandeling kan zijn. Het hoofddoel van de behandeling is ervoor te zorgen dat je wervelkolom niet verder verkromt.


CHIROPRACTISCHE ZORG BIJ SCOLIOSE

Een chiropractor richt zich op stoornissen van het bewegingsapparaat, maar zijn einddoel is om via gedoseerde mechanische impulsen het hele zenuwstelsel weer optimaal te laten functioneren. Een completere behandelvorm dan bijvoorbeeld fysiotherapie, cesartherapie en mensendieck dus.

OPENINGSTIJDEN


maandag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Bodegraven
Kerkstraat 62
2411 AE Bodegraven

0172-820210