Bodegraven Chiropractor Bespreekt Goede Rugzakken Voor Kinderen

Bodegraven Chiropractor bespreekt de juiste kinderrugzakken

chiropractor discusses proper child backpacks

Hoewel kinderen kleiner zijn dan volwassenen en hun lichaam nog steeds groeit en zich ontwikkelt, hebben ouders de neiging om ze te belasten met rugzakken die veel te zwaar en uit balans zijn. Lage rugpijn is het meest voorkomende gezondheidsprobleem van Amerikanen en in veel gevallen begint het allemaal in de kindertijd met die extra grote rugzakken. Geen van de ouders wil dat hun kind lijdt, dus luister naar het advies van een Hazerswoudse chiropractor als het gaat om goede kinderrugzakken.


EEN RUGZAK SELECTEREN

Ten eerste is het belangrijk om een rugzak te selecteren die ondersteunend is en geen overmatige spanning op een deel van het lichaam van een kind legt. Kinderrugzakken moeten van lichtgewicht materiaal zijn en in verhouding staan tot de grootte van het lichaam van het kind. Grote rugzakken kopen met de gedachte er meer in te passen, levert alleen maar problemen op.

Zoek naar rugzakken met verschillende individuele compartimenten, deze kunnen u helpen het gewicht op een effectieve manier in balans te houden. Gewatteerde schouderbanden die ten minste twee centimeter breed zijn en een riem die rond de taille loopt, zijn ook kenmerken om op te letten bij het maken van uw aankoop.


DE RUGZAK INPAKKEN

Draag bij het inpakken van de rugzak het gewicht gelijkmatig en zorg ervoor dat deze minder dan 15% van het lichaamsgewicht van het kind weegt. Als het te zwaar is buigt het kind iets naar voren om te proberen het gewicht op de schouders te compenseren. De zwaarste items in de rugzak moeten het dichtst bij het lichaam worden ingepakt en als het niet nodig is, laat het er dan uit.


DE RUGZAK DRAGEN

Wanneer een kind een rugzak draagt, moeten de schouderbanden zo worden afgesteld dat de rugzak zich dicht bij het lichaam bevindt. Dit verdeelt het gewicht van het pakket gelijkmatig over de wervelkolom en voorkomt scheefloop. Het is belangrijk dat kinderen beide riemen van de rugzak gebruiken, zodat de gewichtsverdeling gelijk blijft. Laat je kind zien hoe je door de knieën moet buigen om de rugzak op te pakken en instrueer je kind om tijdens het dragen van de rugzak door de knieën te buigen in plaats van met de taille.


POTENTIËLE PROBLEMEN

Om de een of andere reden lijken we niet te denken dat kinderen veel risico lopen op dezelfde soort fysieke problemen als volwassenen als het gaat om het dragen van zware rugzakken. De meeste chiropractors in Bodegraven kunnen u vertellen dat dit niet waar is en dat kinderen veel van dezelfde problemen kunnen hebben als volwassenen. Regelmatig gebruik van een zware rugzak kan resulteren in:

  • Rug- en schouderpijn
  • Gevoelloosheid en tintelingen in de armen
  • Slechte houding
  • Verminderde doorbloeding
  • Hoofdpijn en nekpijn
  • Vervormde natuurlijke wervelkolom kromming
  • Spierspanning veroorzaakt door overcompensatie

Het dragen van een onjuiste rugzak vormt het toneel voor tal van fysieke problemen later in het leven. Als uw kind al een aantal van de bovenstaande symptomen vertoont, neem bovenstaande tips ter harte en kom eens langs bij de chiropractor van Chiropractie Bodegraven.

OPENINGSTIJDEN


maandag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Bodegraven
Kerkstraat 62
2411 AE Bodegraven

0172-820210