Bodegraven Chiropractor Beschrijft Stretching

Bodegraven Chiropractor Beschrijft Stretching

Bodegraven Chiropractor Describes Stretching

Je spieren, pezen en ligamenten flexibel houden door regelmatig te rekken, is een belangrijk, maar een vaak genegeerd stuk van de algemene gezondheidspuzzel. Veel mensen vinden stretchen tijdrovend en saai, maar het helpt tal van verschillende blessures voorkomen en heeft een anti-aging effect op het lichaam. We zien in onze Hazerswoudse chiropractische praktijk veel cliënten cliënten die mogelijk hun rugpijn, nekpijn of schouderpijn hadden kunnen vermijden met een stretchroutine van goede kwaliteit.


Belangrijke Redenen voor Stretching

Misschien wel de belangrijkste reden om regelmatig stretchen in je leven op te nemen, is omdat het je spieren verlengt en de flexibiliteit vergroot. Veel spierscheuren en verrekkingen kunnen worden vermeden als de spieren niet zo kort en strak waren. Bovendien draagt het strekken van de grotere spieren, je quadriceps, hamstrings en kuiten ook bij aan het verlengen van je lagere rugspieren, waardoor het voordeel nog groter wordt.


Wanneer moet ik stretchen in Bodegraven?

Statisch rekken ofwel rekken zonder beweging moet vóór en na de training worden gedaan om het risico op letsel te verminderen. Misschien wil je wat lichte gymnastiekoefeningen doen voordat je koude spieren rekt, om zo de kans op blessures te verkleinen.


TIPS EN TRUCS BIJ STRETCHING

Wanneer u een afspraak boekt bij onze praktijk in Bodegraven, kunnen we u helpen de juiste stretch oefeningen te vinden. Het is erg belangrijk dat u er rekening mee houdt dat stretchtechnieken geen oefeningen zijn die u met snelheid uitvoert. Zelfs een licht verrekte spier kan pijn veroorzaken en uw vermogen om te trainen gedurende geruime tijd belemmeren. Neem uw tijd wanneer u stretcht, zelfs als het van uw trainingstijd af gaat.

Een andere tip die u zou moeten volgen, is om voorzichtig te rekken en u te concentreren op wat u doet. Met net nog wat verder gaan, heeft u een grote kans dat u een blessure veroorzaakt. Probeer te ontspannen, blijf ademen en blijf in het moment, je voelt vanzelf hoe ver je mag gaan. Het gebruik van visualisatie is een effectief hulpmiddel als het gaat om stretchen. Probeer een plaatje in je hoofd te maken van de spiergroep die je rekt en zie hoe deze zich verlengt. Adem diep terwijl je je uitrekt en visualiseer om zo een sterkere verbinding tussen hersenen en spieren te creëren.

Je zal hier en daar wat advies krijgen, maar het belangrijkste is om voor jezelf in de gaten te houden dat het goed voelt. Wanneer de situatie zich voordoet dat stretchen pijn veroorzaakt aan een spier, kun je het beste stoppen en overwegen of je wel het juiste doet. Met de juiste behandeling en het uitvoeren van de juiste stretchoefeningen, kun je blessures voorkomen en ervoor zorgen dat je je lichamelijk geweldig voelt.

Bij Chiropractie Bodegraven helpt ons team u om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op.

OPENINGSTIJDEN


maandag
0800 - 1200 uur
1400 - 1900 uur


dinsdag
0800 - 1200 uur


woensdag
1400 - 1900 uur


donderdag
0800 - 1200 uur


vrijdag
Gesloten


zaterdag
Gesloten

Chiropractie Bodegraven
Kerkstraat 62
2411 AE Bodegraven

0172-820210